Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti zapojení malého zemědělského podniku v rámci komoditní vertikály mléka
Vetešníková, Doubravka
Diplomová práce se zaměřuje na popis charakteristických změn způsobených rozvojem agrobyznysu a některých dalších specifik v rámci formování podnikatelského prostředí českých zemědělských podniků. Z tohoto pohledu je zde zachycen stav před vstupem a další vývoj po vstupu České republiky do Evropské unie s nutností implementace Společné zemědělské politiky do právní úpravy ČR a jak tento akt ovlivnil české zemědělce s důrazem na odvětví mléka a mléčných výrobků. Teoretická východiska se v další části práce promítají v zachyceném vývoji komoditní vertikály mléka v podmínkách České republiky, kde se soustředí na postavení zemědělských podniků a základní faktory podmiňující úspěšnost prvovýrobců. V návaznosti na tyto obecné souvislosti byla zhodnocena možnost zapojení konkrétní malé rodinné farmy se záměrem vstoupit na trh mléka a mléčných výrobků z odlišného segmentu podnikatelské činnosti. Ze zjištěných výsledků nám vyplývá, že i menší zemědělské podniky za předpokladu zvolení vhodné strategie mohou dosáhnout úspěchu.
Možnosti zapojení zemědělského podniku do komoditní vertikály mléka
Kropáčková, Veronika
Diplomová práce se zabývá charakteristikou změn způsobených rozvojem agrobyznysu a některých specifik formování podnikatelského prostředí českých zemědělských podniků vyvolaných transformačními procesy a vstupem České republiky do Evropské unie. Práce charakterizuje vývoj komoditní vertikály mléka v podmínkách České republiky, zabývá se postavením zemědělských podniků v jejím rámci, a také základními faktory determinujícími úspěšnost prvovýroby. Na základě zjištěných poznatků práce pojednává o odstranění závislosti konkrétního podniku na navazujícím článku komoditní vertikály mléka. Stěžejní částí práce je podnikatelský plán samostatného zpracování faremní produkce mléka. Ze zjištěných výsledků vyplývá, že samostatné zpracování faremní produkce se v dnešních podmínkách jeví jako jeden z vhodných způsobů, jak udržet životaschopnost malých a středních zemědělských podniků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.